Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man ska ha blivit rånad av två okända gärningsmän i centrala Växjö.
Även en misshandel inträffade i centrum under natten.
Publicerad 11 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

I natt ska en man, som var på väg hem från centrala Växjö, blivit rånad av två för honom okända gärningspersoner. Bytet ska ha blivit en mobiltelefon, som man tvingade av offret genom att utdela slag och sparkar.

Annons

Enligt polisen ska mannen ha klarat sig utan några allvarligare fysiska skador. Ingen misstänkt person har gripits.

Vid 02.30- tiden ska en person blivit misshandlad på Storgatan i Växjö. Närmare omständigheterna var under lördagsmorgonen ännu oklara. En annan person ska ha omhändertagits av polisen, i samband med händelsen, på grund av berusning.

En singelolycka inträffade vid 02-tiden på E4:an, strax norr om Ljungby. Enligt SOS Alarm ska en personbil ha kört in i vägens mitträcke men ingen person ska ha behövt föras till sjukhus.

Sverige

Skadeläget är ännu oklart för två män som blev skjutna i Kista under lördagskvällen.

Männen, som är i 25-årsåldern, befann sig utanför en hamburgerrestaurang i Kista vid 21-tiden, när en eller flera gärningsmän öppnade eld.

En av männen blev skjuten i benet och lyckades fly in på restaurangen medan den andra mannen blev liggande utanför, enligt vittnen till Aftonbladet.

– Vi kan inte uppge hur allvarligt skadade de är, men de är förda till sjukhus, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl på Stockholmspolisen till TT.

Ingen gärningsman har ännu gripits, uppger polisen vid 4-tiden. Skottlossningen rubriceras som mordförsök. (TT)

Annons

Strax före 23-tiden på lördagskvällen blev tre unga män knivskurna i stadsdelen Majorna i Göteborg. En av männen är allvarligt skadad.

– En person har blivit knivskuren i ryggen och två i ansiktet och det är en av dem som blivit knivskuren i ansiktet som ska vara allvarligt skadad, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Samtliga är förda till sjukhus med ambulans. Det är oklart vad som ligger bakom det inträffade. Det rör sig om minst en gärningsman och samtliga inblandade är unga män i 20-årsåldern.

Vid midnatt hade polisen inte gripit någon. Brottet rubriceras i ingångsläget som grov misshandel. (TT)

Världen

Kinas huvudstad Peking har gått ut med en varning för att luftkvaliteten i staden är mycket dålig. Nivån ligger på den näst sämsta på en fyragradig skala.

Luftföroreningen tros vara som värst mellan den 11 mars och den 14 mars, enligt myndigheterna.

Konkreta åtgärder för att förbättra luften kommer att vidtas, bland annat ska industrierna dra ner på sin produktion under den aktuella tidsperioden. (TT)

USA:s president Donald Trump förutspår att samtalen med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un kommer att bli en "enorm framgång", eller så kommer han att lämna mötet med diktatorn.

Annons

– Vem vet vad som kommer att hända? Jag kanske snabbt lämnar mötet eller så sitter vi ner och sluter det bästa avtalet för världen, sade Trump.

Enligt Trump har Nordkorea sagt att de inte ska skjuta upp några robotar under tiden samtalen pågår, och landet ska titta på att kärnvapennedrusta.

Trump fattade under torsdagen beslutat att tacka ja till Kim Jong-Uns inbjudan att träffas, vilket förvånade många. Var och när mötet kommer att äga rum är ännu inte beslutat, men tanken är att det ska ske innan slutet av maj. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons