Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilbrand i Tingsryd. En natt utan större polisiära händelser i Kalmar län.
Publicerad 12 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

En parkerad personbil började brinna vid Ebbalyckevägen i Tingsryd på natten till måndagen.

Annons

SOS Alarm fick uppgift om branden klockan 01.09. Räddningstjänst åkte till platsen och släckte.

SOS Alarms händelseinformation som uppger att även fordon som var parkerade intill kan ha rökskadats.

Polis var också på plats. Ingen person skadades vid händelsen.

Sverige

Fyra pojkar i 15-årsåldern har gripits i Helsingborg, misstänkta för mordförsök, efter att en man i 25-årsåldern hittats med stickskador, skriver polisen på sin hemsida.

Polis kallades till en parkering utanför en mataffär med anledning av ett bråk. När patrullen kom fram hittades den skadade mannen som fördes till sjukhus. Det är oklart hur allvarligt skadad 25-åringen är. Han var vaken och talbar.

Pojkarna greps i anslutning till platsen. En av de gripna är under 15 år och kommer att överlämnas till socialförvaltningen.

Polisen har hållit förhör med vittnen och tagit kläder i beslag för teknisk undersökning. Polisen undersöker även vilka övervakningskameror som finns vid brottsplatsen. (TT)

Sent på söndagskvällen inträffade en singelolycka med en personbil på väg 1501 i Simris utanför Simrishamn. Samtliga fyra personer i bilen fördes till sjukhus.

– Man ska ha kört in i några grindar vid kyrkogården som ligger precis vid Viarpsvägen, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisen i region syd.

Annons

Larmet kom klockan 22.23. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen där det var dimmigt, enligt polisen.

Världen

Minst två personer har omkommit i en helikopterkrasch i East River i staden New York.

Tre personer vårdas på sjukhus med svåra skador.

– Piloten tog sig loss själv, de andra fem gjorde inte det. De satt fast med bälten och behövde skäras loss, säger räddningstjänstens Daniel Nigro.

Dykare fick ut passagerarna, varav två förklarades döda på plats, i starka strömmar och i iskallt vatten. Tillståndet för de övriga tre, som har förts till sjukhus, är kritiskt.

Kraschen i floden öster om Manhattan, nära norra delen av Roosevelt Island, inträffade klockan 19 lokal tid. Helikoptern var av typen Eurocopter AS350, enligt USA:s myndighet för flygtrafik. Enligt polischefen James O'Neill hade den hyrts av fotografer.

Olycksorsaken är oklar, men lokala medier rapporterar om att piloten skickat ut ett meddelande om motorproblem strax före kraschen. (TT)

En 26-årig österrikisk man har skjutits ihjäl utanför Irans ambassadörs bostad i Wien i Österrike. Mannen attackerade en vakt med kniv, enligt lokal polis.

Vakten öppnade eld och sköt ihjäl angriparen direkt, säger polisens talesperson.

Annons

Attacken inträffade strax före midnatt lokal tid i ett bostadsområde i huvudstaden. Vakten fick en knivskada i armen. Han använde först pepparsprej mot mannen och verkar ha agerat enligt reglerna, enligt försvarsdepartementet.

Motivet är oklart. Polisen har förstärkt säkerheten vid ambassadbyggnader i Wien. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons