Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En yngre man har avlidit efter en misshandel i Huskvarna.
Publicerad 21 augusti 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

En man i övre tonåren har avlidit efter en misshandel i Huskvarna på torsdagen. Personen hittades svårt skadad utomhus vid 18-tiden och enligt polisen rör det sig om skärskador som ska ha åsamkats med någon form av vasst tillhygge.

Annons

Sjukvårdande insatser påbörjades med tonåringen som sedan fördes till sjukhus där han avled.

– Det är väldigt många oklara faktorer i det här ärendet. Exakt vad som har hänt kan vi inte säga nu men det är någon typ av misshandel. Sedan vad som ligger bakom är alldeles för tidigt att spekulera i, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för mord alternativt dråp. (TT)

Polisen stoppade en personbil på Stalllvägen i Växjö vid 01-tiden på fredagen. Föraren, en man i 20-årsåldern, ska ha varit berusad och misstänks nu för grovt rattfylleri. Hans körtkort har omhändertagits.

Sverige

Coronasmitta har bekräftats på en avdelning på Borås anstalt, skriver Borås Tidning. Avdelningen har isolerats och fängelseledningen har gått upp i stabsläge för att hindra smittspridning.

Kriminalvårdschefen Marita Gustavsson vill inte ange hur många bekräftade fall av covid-19 som finns på fängelset, men säger att flera personer på en avdelning har förkylningssymptom.

– Personalen kommer att ha full skyddsutrustning och vi kommer att befinna oss i stabsläge en tid framöver. Så lite kontakt som möjligt med avdelningen kommer att ske med personal som inte arbetar på avdelningen. Dock kommer avdelningspersonal att ha kontakt med de intagna, säger hon till BT. (TT)

Världen

Över 250 000 människor har nu avlidit i sviterna av covid-19 i Latinamerika och Karibien. Sammanlagt har nära 6,5 miljoner smittats av coronaviruset.

Annons

Regionens största land Brasilien står ensamt för över 3,5 smittade fall och över 111 000 dödsfall.

I Brasilien förbjöd regeringen under torsdagen Läkare utan gränser (MSF) att hjälpa en ursprungsbefolkning i södra delen av landet, som bett MSF om hjälp. I stället ska en statlig organisation rycka in. (TT)

Ett ambulansflyg har lyft från Nürnberg i Tyskland med destination Omsk i Ryssland för att hämta den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj, som befinner sig i koma. Det uppger tyska medier.

Navalnyj, frän kritiker av president Vladimir Putin, var på väg med flyg till Moskva när han insjuknade med symtom på förgiftning. Navalnyjs stab uppger att hans tillstånd är allvarligt.

Under torsdagen erbjöd såväl Tyskland som Frankrike att vårda Navalnyj. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons