Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Lugn natt lokalt.
Kraftig brand på brandstation i skånska Hörby.
Publicerad 15 oktober 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Det brinner kraftigt på brandstationen i Hörby och vagnhallen ska vara helt övertänd, rapporterar SVT Nyheter Skåne .

Annons

Larmet kom vid tretiden på torsdagsmorgonen och enheter från bland annat Höör, Eslöv och Lund kämpar mot branden.

– Det är 13 enheter från räddningstjänsten på plats, säger Jonathan Jansson på SOS Alarm till Kvällsposten.

Räddningstjänsten försöker just nu hålla branden borta från kontorsbyggnaden, men det blåser kraftigt, uppger SVT. Det finns inga uppgifter om att någon person ska vara skadad.

Vad som orsakat branden är inte känt. (TT)

En lastbilsförare har förts till sjukhus, efter att ha skadats när ett lastbilsekipaget började brinna under natten mot torsdagen.

Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 03 till branden, som inträffade i Ekerö kommun i Stockholms län.

Branden ska enligt polisen ha uppstått när lastbilen stod stilla, och det är oklart hur den ska ha uppstått. Enligt polisen var den skadade föraren vaken och talbar när den fördes till sjukhus. (TT)

Världen

Thailands regering har infört ett förbud för fler än fyra personer att träffas samtidigt. Åtgärden kommer efter flera månaders protester och tas för att stävja de eskalerande demonstrationerna.

På onsdagen demonstrerade tiotusentals mot regeringen på Bangkoks gator.

Annons

Regeringen förbjuder även nyhetsartiklar som anses kunna orsaka oro och rädsla, påverka den nationella säkerheten eller sänka allmänhetens moral. (TT)

G20-länderna förlänger anståndet med skuldbetalningar från fattiga länder till juni nästa år. G20 lovade i april att inte att inte kräva in betalningar under resten av 2020.

Den förlängda fristen fick genast kritik för att vara för kort, bland annat av Världsbanken som ville se ett anstånd för hela 2021.

Enligt nya siffror från Världsbanken har världens 73 fattigaste länder en sammanlagd skuld på motsvarande 6 550 miljarder kronor. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons