Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man från Växjö, som försvann i söndags, har återfunnits av polisens hundpatrull.
Natten i Kalmar län har varit lugn, utan några större nyhetshändelser.
Publicerad 7 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Polisen meddelade vid 02.30-tiden på tisdagen att man hittat den saknade mannen i Växjö, relativt välbehållen. Mannen lämnade sitt hem under natten till söndagen, sedan dess har många engagerat sig sökandet.

Annons

Sverige

En fyraårig flicka anmäldes försvunnen i Ludvika på måndagen. Tillkallad polis spanade efter henne, och vädjade även till allmänheten om hjälp. Men efter någon timme dök hon upp på det lokala gymmet.

Den lilla smet från bostaden, försedd med paraply och iförd träningsbyxor, skriver polisen på sin sajt. Och uppenbarligen var hon nyfiken på att hålla sig i trim, för efter någon timme hörde folk av sig från ett gym i närheten. Där hade man reagerat på att ett så litet barn dök upp på egen hand.

Efter äventyret hämtades flickan av en förälder. (TT)

Världen

Ett jordskalv med magnituden 7,2 har inträffat cirka tre mil från staden Bulolo i Papua Nya Guinea, rapporterar USA:s geologiska myndighet USGS. Skalvet märktes även i huvudstaden Port Moresby 25 mil därifrån.

Skalvet som inträffade på nära 130 kilometers djup orsakade flera strömavbrott men hittills har inga skador rapporterats.

På grund av skalvets djup och att dess epicentrum var på land finns det ej någon risk för tsunamier, enligt myndigheterna. (TT)

New York gick inte att rädda. Trots flera års förvarning har mänskligheten misslyckats, och en asteroid förstör USA:s största stad. Så dystert slutade en stor övning på årets konferens för planetförsvar, PDC, i USA, meddelar Nasa.

Tidigare år har även Rivieran i Frankrike och Dhaka i Bangladesh förintats i liknande scenarier. Tokyo kunde man dock rädda vid 2017 års PDC.

Nästa simulering för vår beredskap för hot från rymden hålls i Wien om två år. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons