Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polisen letar efter försvunnen kvinna som försvann vid sjukhusområdet i Kalmar.
Lugn natt i Kronobergs län
Publicerad 6 november 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Polisen i Kalmar gick vid 00.40 ut med en efterlysning om försvunnen person på sina sociala medier.

Enligt inlägget så ska en 43-årig kvinna försvunnit från sjukhusområdet i Kalmar vid 18.30 på torsdagskvällen.

Annons

Hon beskrivs som 155-160cm lång, smalt bygd och med blont axellångt hår i pagefrisyr.

Hon ska vid försvinnandet ha haft på sig svarta kostymbyxor, tröja i färgerna svart vit och gul, höga doktormartin kängor och en svart bombarjacka. Hon ska dessutom ha burit en stor handväska.

Den som sett kvinnan uppmanas att ringa 114 14.

Polisen ville vid 04.30 inte kommentera försvinnandet ytterligare.

Sverige

Polisen har inlett en undersökning om mordbrand efter att en bil satts i brand på en garageuppfart i ett villaområde i Norrköping i natt, uppger Norrköpings Tidningar.

Larmet kom klockan 01.24 natten till fredagen om att en bil brann med öppna lågor på en uppfart i området Pryssgården. När räddningstjänsten kom till platsen hade ägaren till bilen lyckats släcka lågorna med vatten.

– Det har börjat brinna på ett ställe i bilen som inte känns helt logiskt, det är grunden till att vi har inlett en förundersökning om mordbrand. Sedan får vi se om det är så eller inte, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen, till Norrköpings Tidningar.

En ambulans kallades till platsen för att undersöka ägaren som andats in rök, men hen behövde inte följa med till sjukhus. Bilen är nu beslagtagen för teknisk undersökning. (TT)

En man i 40-årsåldern skadades allvarligt under torsdagseftermiddagen efter att ha fallit från en hög höjd på en gård i Friggesund utanför Hudiksvall, uppger helahälsingland.se.

Olyckan inträffade vid 16.30-tiden. Mannen ska ha varit vid medvetande efter fallet, men skadorna bedömdes vara så pass allvarliga att han fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Annons

Polisen kommer att upprätta en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka. (TT)

Världen

USA:s president Donald Trump hävdar att han fortfarande kan vinna valet, och att Demokraterna försöker att stjäla det från honom.

Samtidigt minskar hans chanser att kunna få sitta kvar i Vita huset.

– Om man räknar de giltiga rösterna så vinner jag enkelt. Om man räknar de ogiltiga rösterna, så kan de försöka att stjäla valet från oss, säger han.

Donald Trump säger att falska opinionsundersökningar har genomförts inför valet för att lura republikanska väljare att stanna hemma i stället för att gå och rösta.

Presidenten lade fram flera konspirationsteorier om vad han påstår är röstfusk, utan att presentera några bevis. Trump lämnade sedan presskonferensen utan att svara på frågor. (TT)

Minst 50 personer i Guatemala har dödats i jordskred, sedan ovädret Eta drog in över landet, uppger landets president. Flera andra länder i regionen rapporterar också dödsfall

– På morgonen hade vi fyra döda, nu är siffran över 50 döda, säger Guatemalas president Alejandro Giammattei.

Jordskreden kring staden San Cristobal svepte med sig omkring 25 hus, och räddningsarbetare har svårt att ta sig till det drabbade området till följd av översvämmade vägar.

– Vi försöker att ta oss dit till fots eftersom det inte finns något annat sätt, säger Giammattei

Flera personer har omkommit i ovädrets spår i närliggande länder. I Honduras har omkring 500 personer räddats från hustak, då Etas kraftiga regn lett till omfattande översvämningar. Polis, soldater och brandmän kommer att fortsätta räddningsarbetet under natten. (TT)

Anna LeijonSkicka e-post
TT-Reuters
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons