Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Flera olyckor i Kronoberg under morgonen. Det är halt väglag i området.
Publicerad 2 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

På måndagsmorgonen ska en lastbil ha gått i diket på riksväg 15 strax öster om Markaryd.

Larmet om olyckan klockan 06.15. Trafiken påverkas mycket av olyckan, enligt Trafikverket som har satt prognosen för när det kan vara full framkomlighet igen till klockan 08.

Annons

Två lastbilar lastade med matvaror ska även ha åkt av riksväg 25 i höjd med Lidhult.

Larmet kom klockan 05. Räddningstjänst och tre ambulanser skickades till platsen. Enligt SOS Alarms händelseinformation rör det sig om totalt tre inblandade personer.

– Det är två lastbilar som har kanat av vägen och ner i diket, men inga personskador. Det var väldigt halt på plats, säger Markus Hedin, styrkeledare vid räddningstjänsten i Ljungby.

Avåkningarna ska ha skett med cirka 500 meters mellanrum på riksväg 25.

– Bärgningsarbetet pågår och kommer nog att hålla på ett par timmar till, säger Hedin strax före klockan 06.30.

Här saknas innehåll

Strax efter klockan 05.30 kom larm om en singelolycka med personbil väster om Alvesta.

Räddningstjänst skickades till platsen. Olyckan inträffade i östlig riktning på riksväg 25 och ska påverka trafiken mycket, enligt Trafikverket.

En person ska vara drabbad, men ute ur bilen, enligt de första uppgifterna till SOS Alarm.

Världen

Minst 17 människor från fyra olika familjer har mist livet efter att ha blivit begravda i rasmassorna från en mur som kollapsat i en by i södra Indien.

Den runt sex meter höga muren rasade samman på måndag morgon efter kraftiga regn som slagit mot delstaten Tamil Nadu. Två barn finns bland de omkomna, enligt polisen.

Annons

Det är vanligt att byggnader, som ofta är dåligt konstruerade och underhållna, rasar under regnperioderna i Indien. I juli omkom 30 personer när en mur föll ihop i Mumbai. (TT)

Minst 14 personer dödades i en attack mot en kyrka i östra Burkina Faso på söndagsmorgonen. Attacken skedde enligt det afrikanska landets säkerhetsstyrkor i samma område som flera dödliga angrepp med islamistiska förtecken ägt rum det senaste året.

Offren deltog i en gudstjänst i en protestantisk kyrka i orten Hantoukoura nära gränsen mot Niger och enligt vittnen var det cirka tio "kraftigt beväpnade individer" som genomförde attacken.

Burkina Faso utsätts återkommande för attacker. Väpnade islamistgrupper som härjar i flera länder i regionen i stort har spillt över Burkina Fasos gränser. Hundratals civila har dödats och tiotusentals har tvingats på flykt i år. (TT)

Tre räddningsarbetare har omkommit när den helikopter de befann sig ombord på störtade nära Marseille i södra Frankrike.

Helikoptern, av typen EC145, var på räddningsuppdrag för att undsätta drabbade människor och spana i den översvämningsdrabbade Var-regionen. De tre hittades döda vid klockan 01.30 nära staden Rove.

En utredning har inletts för att utreda orsaken till olyckan, meddelar inrikesdepartementet.

Två personer omkom i helgen i översvämningarna på franska Rivieran, som orsakats av omfattande regn. Helgen före omkom sex människor.

Vädret har orsakat stora störningar i trafiken och flera kultur- och sportevenemang har fått ställas in. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons