Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Kronoberg eller Kalmar län.
Publicerad 5 december 2019

Här saknas innehåll

Sverige

Två män har skjutits till döds i Norrköping under natten, meddelar polisen.

Annons

Polisen fick larm klockan 01.20 om en skottlossning utanför en nattklubb i de centrala delarna av staden. På platsen hittades de två skadade männen, vars liv inte gick att rädda. Den ena mannen var i 40-årsåldern och den andre i 45-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

En stor insats inleddes omedelbart efter larmet och flera kvarter har spärrats av för teknisk undersökning.

–Det är flera vittnen som har sett saker, och vi har pratat med några av dem. , sade Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen, till TT strax efter klockan 03.

Flera fönsterrutor till en restaurang gick sönder vid skjutningen, men ingen annan person ska ha skadats.

Ingen misstänkt är i nuläget frihetsberövad. Händelsen rubriceras som mord. (TT)

Någonting har detonerat vid ett radhus i Ödåkra utanför Helsingborg. Polisen larmades halv två under natten till torsdag om smällen.

– Bombteknikerna är just nu på platsen och undersöker. Innan de är klara vet vi inte så mycket mer, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Flera fönsterrutor har krossats på fastigheten, men skadorna är begränsade till ett hus i radhuslängan. Inga människor skadades i samband med händelsen. (TT)

Världen

En sjöman vid flottan vid den kombinerade flyg- och flottbasen Pearl Harbor-Hickam på Hawaii öppnade eld och sköt tre civilanställda på basen, innan han sköt sig själv.

Annons

Enligt Hawaii News Now avled två av de skjutna av sina skador, medan den tredje vårdas på sjukhus. Enligt basens Twitterkonto skedde skjutningen vid en torrdocka, och motivet är okänt.

Skjutningen inträffade bara dagar innan 78-årsdagen av Japans attack mot basen, som innebar att USA gick in i andra världskriget 1941. (TT)

Upp till 57 människor har omkommit sedan en båt från Gambia med omkring 150 migranter ombord sjunkit utanför Mauretaniens kust, enligt FN:s migrationsorgan IOM.

Sjövägen från Västafrika till Europa var tidigare en av de vanligaste för migranter, men har minskat i betydelse sedan Spanien ökade bevakningen i mitten av 2000-talet.

Även om flera västafrikanska länder har hög tillväxt, så finns problem med att skapa tillräckligt med nya jobb för unga. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons