Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man allvarligt skadad vid brand i Växjö. Drograttfylleri på E22 i Kalmar län.
Publicerad 8 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Sent på lördagskvällen larmades räddningsstyrkor till ett lägenhetshus på Raskens väg på Teleborg i Växjö.

Larmet kom klockan 22.48. En granne hade känt att det luktade rök och ringde SOS.

Annons

Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis skickades till platsen.

– Vi konstaterar ganska snabbt att det här var onormalt, så vi gör en inträngning i en lägenhet. Det brinner lite innanför terassdörren och vi påträffar en man som vi plockar ut, säger Jalle Karlsson, räddningsledare vid Värends räddningstjänst.

Mannen fördes till sjukhus. Region Kronoberg meddelar på söndagsmorgonen att han är allvarligt skadad och stannar kvar på sjukhuset för vård.

Det ska ha brunnit i en del av en soffa samt på golvet. Räddningstjänsten hade släckt branden klockan 23.10.

Området runt byggnaden har spärrats av för en teknisk undersökning. Polisen har gjort en anmälan om grov allmänfarlig vårdslöshet, uppger Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Polisen rapporterar att fyra personer omhändertagits för berusning i länet under natten. Två personer misstänks för ringa narkotikabrott och togs med för provtagning.

Dessutom uppger en kvinna i länet att hon blivit bestulen på sin plånbok och mobil.

Kalmar län

En 22-årig man misstänks för drograttfylleri efter en vinglig färd på E22 från Mönsterås och i riktning mot Oskarshamn. När han stannade på en parkeringsplats som tillhör en restaurang fick polisen tid att komma ifatt efter att ha larmats strax efter klockan 05.

När bilföraren sedan fortsatte mot Oskarshamn kunde han stoppas av polis och tas med för provtagning.

Sverige

Polisen utreder en grov misshandel som ägde rum i centrala Karlskrona vid 22.30-tiden på lördagskvällen.

Annons

– Två personer har blivit nerslagna av ett gäng. En av målsägarna blödde från huvudet, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona, till Gota Media nattbyrå.

– Någon har dragit kniv, och det blev en sårskada på målsäganden, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisen i region syd, till TT.

En man i 20-årsåldern har gripits som misstänkt. Enligt Sveriges Radio P4 Blekinge har han nu anhållits.

– Det finns en viss bakgrundshistorik till den här händelsen. Vi letar efter flera gärningsmän. Men folk har sett detta och det finns vittnen, säger Hansson till Gota Media.

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Eslöv. Det var strax före klockan 23 på lördagskvällen som en man ska ha blivit knivskuren i bröstet utomhus i centrala Eslöv.

– Dock inte djupt. Det är inte livshotande, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisen i region syd, till Gota Media nattbyrå.

Den skadade mannen, som enligt Sydsvenskan är i 20-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans.

Ingen person är misstänkt på natten till söndagen.

En person har förts till sjukhus med allvarliga skador efter ett misstänkt mordförsök på Lindholmen i Göteborg.

– Brottet har skett utomhus, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl i vid polisen.

Annons

Personen ska ha skadats av någon form av tillhygge och larmet kom in vid 00.30-tiden. Polisen vill inte berätta några fler detaljer om den skadade, och man är också förtegen när det gäller vad för slags tillhygge som användes.

Ingen person är gripen. Polisen är vid 02.30-tiden kvar på platsen för teknisk undersökning. (TT)

Världen

Över 40 människor har omkommit i samband med en fabriksbrand i New Delhi i Indien. Branden inträffade i en flervåningsbyggnad där arbetare låg och sov, enligt brandkåren.

I fabriken tillverkades handväskor, och mycket råmaterial förvarades i byggnaden som gjorde att branden kunde sprida sig snabbt, rapporterar lokala medier.

Branden utbröt tidigt på morgonen i en stadsdel med trånga gränder fyllda av många små tillverknings- och förvaringsanläggningar.

– Vi har räddat minst 50 personer, säger New Delhis biträdande brandchef Sunil Choudhary. (TT)

Ett stort polispådrag kallades till en gata i närheten av Nationalpalatset i Mexico City, där presidenten bor, efter en skottlossning på lördagen. En man ska ha öppnat eld på en innergård till en byggnad vid gatan.

När polisen kom till platsen fanns fyra personer skottskadade på innergården. Polisen sköt då mot mannen, som sedan hittades död bredvid två andra avlidna. En av de skadade avled på väg till sjukhus.

I samband med larmet kallades fler än 100 poliser till platsen, och gatan spärrades av.

President Andrés Manuel López Obrador var på en resa vid tillfället. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons