Annons
Nyheter

Här sker bilinbrotten i Växjö

Under fjolåret inträffade 2 216 bilinbrott i Kronobergs län.
Flest bilinbrott, 20 stycken, skedde på Storängsgatan i Växjö följt av Kungsvägen och Nydalavägen.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2006

Smålandspostens sammanställning visar att det under året som helhet var mest riskfyllt att parkera bilen på Storängsgatan i Växjö.

De 20 inbrotten skedde dock nästan uteslutande på den stora parkeringsplatsen.

Annons

Därefter kom Kungsvägen, Nydalavägen och Hjalmar Petris väg samt Skolgatan (Norrtulls parkeringsplats) i topp.

Ett annat utsatt område var parkeringshuset vid Växjö lasarett. Dessutom inträffade många bilinbrott på Södra Järnvägsgatan som ligger i anslutning till parkeringshuset.

Bilinbrott är svåra att klara upp för polisen. Brotten sker snabbt och på en rad olika platser.

Förnekar en misstänkt tjuv brottet krävs det antingen teknisk bevisning, starka vittnesuppgifter eller att tjuven tagits på bar gärning.

- För att kunna ta tjuvarna på bar gärning är vi i hög grad beroende av tips från allmänheten. Det är viktigt att höra av sig till polisen om man ser någonting misstänkt, säger Robert Loeffel, informationschef vid Kronobergspolisen.

Så var fallet när en tjuv för en tid sedan avslöjades på bar gärning efter flera bilinbrott på Ulriksbergspromenaden. Ett vittne ringde och polisen grep strax därefter tjuven.

- Under fem procent av bilinbrotten klaras upp. Det här är en brottstyp där uppklarningsprocenten säkert kommer att öka med den nya DNA-lagstiftningen, säger Robert Loeffel.

Se grafiken över 20 olika platser i Växjö där det skett bilinbrott, i morgondagens tidning.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons