Annons

Harris: Putin har gjort Nato starkare

Den ryska invasionen av Ukraina har gjort Nato starkare. Det konstaterar USA:s vicepresident Kamala Harris under ett besök i Polen.
Ukrainakriget • Publicerad 10 mars 2022
Under ett besök i Polen träffar USA:s vicepresident Kamala Harris flyktingar från Ukraina.
Under ett besök i Polen träffar USA:s vicepresident Kamala Harris flyktingar från Ukraina.Foto: Saul Loeb/AP/TT

Kamala Harris befinner sig för närvarande på en snabb visit i Europa. Under torsdagen träffade hon bland andra Polens president Andrzej Duda i huvudstaden Warszawa.

– Natoalliansen är starkare och Ryssland är svagare på grund av vad Putin har gjort. Det är väldigt tydligt, säger Kamala Harris.

Annons

Hon fördömer de ryska bombningarna av civila, bland annat attackerna mot sjukhus som genomförts.

Fler än två miljoner människor har flytt från Ukraina sedan den ryska invasionen inleddes. Mer än hälften av dem har kommit till Polen och Harris tackade polackerna för den insats de har gjort.

Hon passade också på att träffa ukrainska flyktingar som tagit sig till Polen.

– Vi är här för att ge er stöd och ni är inte ensamma, sade Harris till dem.

Den amerikanska kongressen har godkänt 13,6 miljarder dollar, drygt 130 miljarder kronor i nödhjälp till Ukraina och andra östeuropeiska länder med anledning av kriget.

Medan Harris är i Warszawa passar hon även på att träffa Kanadas premiärminister Justin Trudeau som också befinner i regionen.

På fredagen besöker hon Rumänien där hon ska träffa landets president Klaus Iohannis.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons