Annons
Nyheter

Hemliga dokument funna på Bidens förra kontor

USA • Publicerad 10 januari 2023
President Joe Biden vid ett möte i Vita huset förra veckan.
President Joe Biden vid ett möte i Vita huset förra veckan.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Runt tio sekretessbelagda handlingar från tiden då USA:s president Joe Biden var landets vicepresident har hittats på en tankesmedja där Joe Biden tidigare har använt ett kontor.

Bidens jurister hittade dokumenten i november när de städade ur kontoret. De lämnade över handlingarna till riksarkivet National Archives som hanterar sådant material, uppger Bidens rådgivare Richard Sauber.

Annons

Justitiedepartementet är nu satt att undersöka dokumenten.

"Vita huset samarbetar med National Archives och justitiedepartementet", säger Sauber i ett uttalande.

Han beskriver det som "ett litet antal dokument med sekretessmärkning" som hittades vid Penn Biden Center, en tankesmedja som är kopplad till University of Pennsylvania där Biden tidigare varit hedersprofessor. Dokumenten har enligt uttalandet legat i ett låst skåp.

Vid en razzia i expresident Donald Trumps residens Mar-a-Lago i Florida i augusti tog FBI med sig mer än 100 hemligstämplade dokument. Även det fyndet granskas av justitiedepartementet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons