Annons
Nyheter

Hök och orm attackerade kvinna från luften

USA • Publicerad 9 augusti 2023

Först en orm, sedan en hök. En kvinna i Texas hamnade nyligen mitt i två djurs kamp på liv och död, rapporterar BBC.

64-åriga Peggy Jones var mitt uppe i att klippa gräsmattan hemma i Silsbee, Texas, för två veckor sedan när en orm plötsligt ramlade ner från luften. En förbipasserande hök hade tappat sitt byte rakt på henne.

Annons

Där hade historien kunnat sluta. Men ormen klamrade sig fast vid Peggy Jones arm och började hugga mot hennes ansikte. Jones försökte skaka av sig ormen, men då kom höken dykande mot henne.

– Höken grep tag i ormen som hade slingrat sig runt min arm och drog i den som om den skulle flyga med iväg den. Och när den gjorde det, svingade den upp min arm, säger Jones till BBC.

Efter en intensiv kamp lyckades höken till slut rycka bort ormen från Jones arm och flög iväg. Jones, som på en bild visar upp sin bandagerade arm, klarade sig från allvarliga skador men säger att hon har haft svårt att sova sedan händelsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons