Annons
Nyheter

Höll kvinna fången och våldtog henne – döms

Dom • Publicerad 10 augusti 2023
Örebro tingsrätt dömer våldtäktsmannen till sex års fängelse. Arkivbild.
Örebro tingsrätt dömer våldtäktsmannen till sex års fängelse. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

Kvinnan försökte avsluta relationen med en 24-årig man i Örebro. Men mannen vägrade att låta henne lämna hans lägenhet, rapporterar P4 Örebro. Han blev, enligt NA, våldsam samt hotfull och våldtog kvinnan tre gånger – och nu döms han.

Kvinnan hölls fången under en natt i slutet av maj och grannar som hörde oljud från lägenheten larmade polis. Först när polis kom till brottsplatsen kunde kvinnan lämna lägenheten.

Annons

Mannen nekar till alla anklagelser men Örebro tingsrätt bedömer kvinnans berättelse som trovärdig och det finns stödbevisning i form av vittnesförhör och journalanteckningar från sjukhuset.

Mannen döms av Örebro tingsrätt till sex års fängelse för tre fall av våldtäkt samt olaga frihetsberövande. Dessutom ska han betala sammanlagt 515 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons