Annons
Nyheter

Hon gläds åt att jobbet är i gång

Det har tagit längre tid än de trodde, men nu har arbetet med att göra om travbanans innerplan till en arena för olika hästsporter kommit i gång.
- Vi har bestämt oss för att göra klart i etapper samtidigt som vi letar fler sponsorer, säger ordföranden i Innerplansgruppen, Karin Palmér.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2006
Karin Palmér, ordförande i Innerplansgruppen, gläds över att det praktiska arbetet med travbanans innerplan äntligen har kommit i gång. Gruset, som kallas Paddex, är en restprodukt vid malmtillverkning och ska användas som beläggning till kombiplanen. Foto: Kerstin Alriksson
Karin Palmér, ordförande i Innerplansgruppen, gläds över att det praktiska arbetet med travbanans innerplan äntligen har kommit i gång. Gruset, som kallas Paddex, är en restprodukt vid malmtillverkning och ska användas som beläggning till kombiplanen. Foto: Kerstin AlrikssonFoto: 

Redan år 2002 föddes idén om att travet i Tingsryd skulle bli ett centrum för en mängd olika hästsporter. Detta genom att travbanans innerplan skulle förvandlas till en hästsportanläggning med bland annat en stor kombibana som kan användas till såväl dressyr som körning, westernridning och hoppning.

Dyrare än man tänkt

Annons

En förstudie för att undersöka finansieringsmöjligheterna inleddes under år 2003 och var klar året efter. Den exakta kostnaden visade sig vara svår att få fram, men en första beräkning visade att totalsumman kunde sluta på drygt sju miljoner kronor, vilket var mer än Karin Palmér och de andra aktiva i projektet räknat med.

- Därför gjorde vi en prioriteringsordning, vilket är den vi jobbar efter nu. Det innebär att vi har bestämt i vilken ordning de olika delarna ska färdigställas och sedan kör vi så länge vi har pengar.

Under tiden, menar Karin Palmér, ska den verksamhet som kommer i gång på innerplanen dra in pengar som kan användas till den fortsatta utbyggnaden.

- Det handlar ju inte bara om hästsportaktiviteter, utan tanken är också att området ska kunna användas till sådant som mässor, marknader och konserter.

Jagar sponsorer

Samtidigt ska man fortsätta jaga privata sponsorer. Något som visat sig svårare än de trodde.

- Det är mycket på därför som vi tidigare har ansökt om förlängd projekttid, och nu planerar att göra det igen. De privata sponsorerna är också en förutsättning för att vi ska kunna utnyttja EU-bidraget.

Hittills har man mest riktat in sig på regionala sponsorer. Främst för att man anser att innerplanen är en regional angelägenhet, men också för att de lokala företagen redan sponsrar många andra verksamheter i kommunen.

- Vi samarbetar dessutom en del med travet i de här frågorna. Folk ser ju travbanan och innerplanen som en enhet, och vi kommer också att samverka mycket i framtiden.

Inte tappa sugen

Annons

Men som sagt. Nu kör man så länge pengarna räcker, och Karin Palmér tycker det känns bra att äntligen se konkreta resultat av alla ansträngningar.

- Samtidigt är det viktigt att vi inte tappar sugen även om inte allt blir klart på en gång.

Projekttiden var ursprungligen 1 juni 2004 till 31 december 2005, men förlängdes till 30 juni 2006. Nu hoppas alltså Innerplansgruppen på att än en gång få förlängd projekttid, gärna ett helt år.

Kerstin Alriksson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons