Annons
Nyheter

Hotade med luftpistol – döms till fängelse

Brott • Publicerad 4 juni 2023
Personen hotade två sjuksköterskor med ett pistolliknande föremål som visade sig vara en luftpistol. Arkivbild.
Personen hotade två sjuksköterskor med ett pistolliknande föremål som visade sig vara en luftpistol. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En person döms till ett år och fyra månaders fängelse efter att ha hotat två sjuksköterskor, rapporterar Vårdfokus. Den dömde ska även betala skadestånd till sjuksköterskorna på 20 000 kronor vardera och på 10 000 kronor till en polis.

En ambulans beordrades i oktober i fjol till en adress i Södertälje efter ett larm om att en person mådde psykiskt dåligt.

Annons

Personen vägrade följa med till en psykiatrisk akutmottagning och hotade de båda sjuksköterskorna med ett pistolliknande föremål.

Även polisen som tillkallades hotades med det som senare visade sig vara en luftpistol.

Personen nekar till brott och anser sig ha saknat uppsåt och ha befunnit sig i ett sömnliknande tillstånd efter att ha intagit läkemedel och alkohol. Enligt Vårdfokus motsägs detta av sjuksköterskornas vittnesmål.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons