Annons
Nyheter

Hundar bajsar på förskolans gård

Barnen på Brände Uddes förskola har ofta hundbajs på sina kläder och skor efter att de lekt på förskolans inhägnade område. Både barn och personal tycker att det är äckligt.
Nyheter • Publicerad 2 januari 2006
För en tid sedan sattes en vädjan upp på grinden, men den har inte hjälpt. Foto: LINDA HIMSEL
För en tid sedan sattes en vädjan upp på grinden, men den har inte hjälpt. Foto: LINDA HIMSELFoto: 

Förskolan ligger mellan sjön Trummen och Tingsrydsvägen. Området är inhägnat och här finns alla möjligheter för barnen att leka fritt. Vid ett flertal tillfällen det senaste halvåret har både barn och personal hittat hundbajs där barnen leker. För en tid sedan hängde de upp ett meddelande till hundägare att inte rasta sina älsklingar på deras lekplats runt förskolan, men det tycks inte hjälpa.

Släpper hundarna när förskolan är stängd

Annons

- Föräldrar till barnen har själva sett personer släppa sina hundar lösa här när förskolan är stängd, säger Lisa Brunevall, som jobbar i köket och städar på förskolan. Det klart att det är bekvämt för hundägarna. De slipper ju vara rädda för att deras djur springer ut på vägen eller badar olovandes i sjön.

- Det är ganska äckligt med hundbajs på en dagisgård. De kunde väl ta upp efter sig, säger Anne-Marie Folkesson, som är förskollärare.

Nytt problem

- Jag har inte hört talas om problemet förrän nu, men jag tänker ta kontakt med förskolan och miljö- och hälsoskyddsförvaltningen, som hanterar djurskyddsfrågor, och diskutera frågan, säger Tomas Berglund, chef för skol- och barnomsorgsförvaltningen.

- Man kan ju bli förvånad över att vuxna människor rastar sina hundar i inhägnat område avsett för barn, tillägger han.

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons