Annons
Nyheter

Hundar behöver nya hem efter pandemin

Djur • Publicerad 9 augusti 2022
Det är hög efterfrågan på att få lämna bort så kallade coronahundar, enligt föreningen Hundstallet. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Fler hundar behöver nya hem när många hussar och mattar återvänt till sina arbetsplatser, i stället för att jobba hemma.

Det är hög efterfrågan på att få lämna bort så kallade coronahundar, som skaffats under pandemin, enligt föreningen Hundstallet.

Annons

– Jag tycker det är tråkigt att man inte tänkt när man skaffade hund att den lever i upp emot tio år, ibland längre, säger Frida Larsson, stallchef på Hundstallet, till SVT Nyheter Väst.

Föreningen, som finns på tre platser i landet, omplacerade 103 hundar under första halvåret i år. Samma tid i fjol var det "bara" 60.

Många passade på att köpa hund medan man arbetade hemifrån, som sällskap och för att komma ut.

– Sedan trodde man kanske att allt det praktiska skulle lösa sig. Vilket det sen inte gjorde när allt drog igång igen, säger Frida Larsson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons