Annons
Nyheter

Hunden Arthur från Ecuador är död

Djur • Publicerad 9 december 2020
Hunden Arthur med Mikael och Helena Lindnord och dottern Philippa under deras första jul ihop 2015. Arkivbild.
Hunden Arthur med Mikael och Helena Lindnord och dottern Philippa under deras första jul ihop 2015. Arkivbild.Foto: Håkan Nordström/TT

Den folkkära hunden Arthur har dött efter en tids sjukdom, uppger SVT Västernorrland.

Arthur steg in i rampljuset när han slog följe med ett svenskt multisportlag under en tävling i Ecuador för sex år sedan.

Annons

Det var under en paus i bergen som Mikael Lindnord gav den fyrbenta följeslagaren en köttbulle – det blev början på en lång vänskap.

Arthur följde sedan troget med laget under resten av den tuffa strapatsen. I flera dagar löpte, cyklade och paddlade laget på hög höjd tillsammans med hunden. När laget skulle paddla och Arthur insåg att han skulle bli kvarlämnad på stranden, hoppade han i vattnet och simmade efter tills han blev upplyft i kajaken.

Efter tävlingens avslutande beslutade Mikael Lindnord att ta med sig hunden hem. Arthur flyttade kort därefter in hos Mikael och hans familj i svenska Örnsköldsvik, där bodde han sedan fram till sin död.

”Vi hade sex fantastiska år tillsammans. Vi har haft tur att vi kunnat jobba hemifrån så att vi fått vara tillsammans hela dagarna. Tack Ecuador för att vi har fått låna en sådan vacker själ” skriver Mikael Lindnord på Instagram.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons