GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hunden Sammy överlevde jordskredet

USA • Publicerad lördag 06:33
Labradoren Sammy är en överlevare. Genrebild, utan direkt koppling till händelsen i artikeln.
Labradoren Sammy är en överlevare. Genrebild, utan direkt koppling till händelsen i artikeln.Foto: Mohssen Assanimoghaddam/DPA/AP/TT

Hunden Sammy har påträffats vid liv i ett kollapsat hus efter nästan en vecka. Byggnaden drogs sex dagar tidigare med i ett skred i Seattle i USA-delstaten Washington.

Familjen som bodde i huset, och vars andra hund Lilly dog i skredet, hade dagligen återvänt till det förstörda hemmet med förhoppningen att hitta hunden, en svart labrador vid namn Sammy, vid liv.

När räddningspersonalen på torsdagen rörde sig runt huset reagerade de på ljud inifrån. Motorsågar användes för att försiktigt såga sig genom husets väggar och golv, och Sammy påträffades till synes oskadd.

Trots att den suttit fast i sex dygn var hunden, enligt veterinärerna som undersökte henne, pigg och kry. På bilder från en lokal tv-station syns Sammy vifta glatt på svansen vid åsynen av sina överlyckliga ägare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.