Annons
Nyheter

Hushåll något mindre pessimistiska om bopriser

Ekonomi • Publicerad 9 januari 2023
Andelen hushåll som räknar med fortsatt fallande priser på bostäder minskar något. ArkivbildFoto: Janerik Henriksson/TT

Andelen hushåll som räknar med fortsatt fallande priser på bostäder minskar något och andelen som tror på stigande priser ökar något, enligt banken SEB:s månatliga boprisindikator.

Men det är från låga nivåer och den dominerande trenden är ännu negativ, framhåller banken. Vartannat hushåll tror ännu att priserna kommer att sjunka mer, en dryg fjärdedel tvärtom att priserna kan stiga.

Annons

"Även om det mesta talar för att de privatekonomiska utsikterna kommer bli tuffare innan de blir bättre kan det vara starten på en stabilisering av såväl förväntningar som priser, säger SEB:s privatekonom Américo Fernández i ett pressmeddelande.

Hushållen tror inte att Riksbanken har satt punkt för tiden med räntehöjningar – toppen är inte nådd, enligt SEB:s läsning av indikatorn.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons