Annons
Nyheter

Husspekulanter i Ljungby är köpstarka

Enligt Föreningssparbankens Boindex för första kvartalet 2006 har husköpkraften sjunkit i Sverige. Den är nu nere på den lägsta nivån på 10 år. Ljungby är dock ett av undantagen. Här har husköparna råd.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2006

I Ljungby är köpkraften stor när det gäller husköp. Där är inkomsten i hushållet mer än dubbelt så hög än vad som krävs för att köpa medianvillan. Boindex i Ljungby ligger på 214,4, i riket ligger Boindex på 130,3.

Ljungby placerar sig därför på 8:e plats av de 48 kommuner och regioner som Föreningssparbanken har undersökt. Köpkraften i Ljungby har dessutom förstärkts med cirka 12 procent jämfört med förra året.

Lägst husköpskraft, alltså där husen är dyrare än vad det genomsnittliga hushållet har råd med, har invånarna i de tre storstadsregionerna samt Varberg och Båstad.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons