Annons
Nyheter

Hyr ut före detta Componentas lokaler

Fastigheten Gjutaren 6 i Alvesta, där gjuteriet Componenta en gång låg, bör hyras ut till företag.
Nyheter • Publicerad 29 juni 2006

- Eon hyr lokaler där redan, men fler får plats, säger Elinor Fors, styrelseordförande i Skandrenting AB, som äger lokalerna.

För några år sedan flyttades Componentas verksamhet i Alvesta till Finland. I början av 2006 begärdes det avvecklade företaget i konkurs vid Växjö tingsrätt. Men den nästan 13 000 kvadratmeter stora byggnaden står inte tom. Eon hyr en del av Skandrentings fastighet.

Annons

- Nu behöver de mer yta och vill därför hyra ännu mer av lokalen, säger Elinor Fors.

Skandrenting är ute efter fler hyresgäster än så. Fors vill fortsätta utveckla området.

- Det är en trevlig fastighet som kan göras ännu trevligare. Vi vill att fler företag hyr lokaler i fastigheten. Kontorsdelen är nyrenoverad och fräsch, och i anslutning till det kan man ha lager. Att etablera företag i byggnaden skulle gå jättebra, menar Elinor Fors.

- Det vore positivt med olika hyresgäster. Och Alvesta som ort är perfekt logistiskt sett med järnvägsspåret bredvid. Dessutom tycker jag att beslutet om ett resecentrum är väldigt positivt för Alvesta. Det finns ett bra tänkande i Alvesta kommun, säger Elinor Fors.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons