Annons
Nyheter

Hyrde stadsjeep i USA för skattepengar

Politik • Publicerad 4 maj 2020
En tjänsteman hyrde en stadsjeep för skattepengar under sin semester i Florida. Arkivbild.
En tjänsteman hyrde en stadsjeep för skattepengar under sin semester i Florida. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg / TT

Riksdagsförvaltningens IT-avdelning har de senaste fem åren lagt över en miljon kronor på att åka till den stora konferensen Microsoft Ignite i Florida – trots att föreläsningar går att se gratis online, rapporterar Kaliber i Sveriges radio.

– De här Ignitekurserna, de erbjuder ju ett väldigt varierat utbud utav seminarier och möten, säger Claes Mårtensson, biträdande riksdagsdirektör, till Kaliber.

Annons

I höstas åkte åtta tjänstemän till konferensen för sammanlagt 430 000 kronor. En av dem hyrde efter konferensen en stadsjeep till sin semester i Florida, som han tagit ut i samband med konferensen. Såväl bilhyra som bensin för de 118 milen som avverkades betalades med skattepengar, enligt Kaliber.

– Helt oacceptabelt och i strid med våra interna regelverk, säger Mårtensson och tillägger att Riksdagsförvaltningen kommer att begära pengarna tillbaka för bil och bensin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons