Annons
Nyheter

Industrin ökar takten

Ekonomi • Publicerad 2 november 2020
Tillverkningsindustrin fortsätter återhämta sig trots ökad smittspridning, visar inköpschefsindex. Arkivbild
Tillverkningsindustrin fortsätter återhämta sig trots ökad smittspridning, visar inköpschefsindex. ArkivbildFoto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den ökade smittspridningen av coronaviruset har än så länge inte slagit mot den svenska industrins återhämtning. Inköpschefsindex för industrin steg i oktober till 58,2, från uppreviderade 55,9 månaden före.

"Det är andra månaden i rad som indexet är högre än det historiska snittet och antyder om en robust återhämtning", skriver Swedbank-ekonomen Jörgen Kennemar i ett pressmeddelande.

Annons

"Den ökade smittspridningen av coronaviruset har ännu inte påverkat svensk industrikonjunktur eller företagens produktionsplaner men nedåtriskerna har ökat påtagligt", tillägger han.

Inköpschefsindexet bygger på intervjuer med cirka 200 inköpschefer inom tillverkningsindustrin och tas fram av Swedbank och Silf. Ett indextal över 50 anses tyda på tillväxt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons