Annons
Nyheter

Influensavaccin i väst slut på lagret

Sjukvård • Publicerad 12 november 2020
Årets influensavaccinering är i gång, men efterfrågan har gjort att vaccinet för Västra Götalandsregionen tagit slut på lagret. Arkivbild.
Årets influensavaccinering är i gång, men efterfrågan har gjort att vaccinet för Västra Götalandsregionen tagit slut på lagret. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Västra Götalandsregionens vaccin mot den vanliga säsongsinfluensan har tagit slut på lagret.

Orsaken är ökad efterfrågan på grund av covid-19-pandemin, bland annat bland äldre och personer med vissa kroniska sjukdomar Även många vård- och omsorgsanställda har dessutom i år valt att låta vaccinera sig.

Annons

Tack vare en extra upphandling av vaccin i somras kan det fortfarande finnas möjlighet att vaccinera sig via sin vårdcentral. Enligt Gunilla Ockborn, biträdande smittskyddsläkare i regionen, bör vaccinet dock bara ges till personer i någon av riskgrupperna.

"På grund av den begränsade tillgången har Smittskydd Västra Götaland uppmanat alla vaccinerande enheter i regionen att enbart vaccinera personer över 65 år och personer som har något av de tillstånd eller sjukdomar som innebär ökad risk för svår influensa", säger hon i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons