Annons
Nyheter

Inga besked om Ljungby BB

Om drygt ett månad fattar Socialstyrelsen sitt uppföljningsbesut om BB-vården på Ljungby lasarett. Myndigheten ska ta ställning till om Ljungby BB uppfyller kraven att erbjuda ett medicinskt säker vård.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2006
Arkivfoto:
Arkivfoto:Foto: 

Under torsdagen träffades företrädare från Socialstyrelsen landstingsråd, länssjukvårdsdirektör och landstingsdirektör i Kronoberg. Frågan gällde framtiden för Ljungby BB-förlossning och om sjukhuset kan erbjuda en medicinskt säker vård. Bakgrunden är bland annat ett uppmärksammat dödsfall där ett barn dog i ambulanstransport mellan Ljungby och Växjö.

- Jag kan inte uttala mig om vilka åtgärder som Socialstyrelsen kan tänkas vilja kräva. 2 mars får vi besked, säger landstingsstyrelsens ordförande Sven-Åke Gustavsson (s), efter mötet, som han upplevde som konstruktivt och givande.

Ljungby BB är, tillsammans med Lycksele, den minsta BB-enheten i landet och årligen genomförs runt 400 förlossningar.

Jan Bärtås
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons