Annons
Nyheter

Inte längre direktbuss till Lenhovda

Nya väg 23 genom Sandsbro har ställt till problem - nu kan man inte längre ta bussen direkt till Lenhovda utan måste först till Norremarksrondellen eller Växjö.
Nyheter • Publicerad 21 juni 2006

Nya vägen genom Sandsbro är fin och stor, men de som arbetspendlar till Lenhovda har i värsta fall fått sin arbetsdag förlängd med en timme.

Detta för att linjerna som går till Lenhovda inte längre kör genom Sandsbro.

Annons

- Det stämmer att det är så, det finns alltid de som drabbas, säger Anders Söderlund, planerare på Länstrafiken Kronoberg.

Ingen ny hållplats Att bygga någon ny hållplats på den nya vägen är inte aktuellt, i alla fall inte just nu.

- Allting går, men det är mycket jobb med en ny hållplats, säger Anders Söderlund.

De linjer som inte längre kör genom Sandsbro är 310 och 320 mot Åseda, 331 mot Fröseke samt 340 och 350 mot Tolg, Åby och Rottne. Innan Länstrafiken drog in linjerna räknade de hur många i Sandsbro som använde dem och kom fram till att det inte var tillräckligt många för att bussarna skulle köra in där. I stället går linje 5 i stadstrafiken till Sandsbro.

Annika Dzedina

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons