Annons
Nyheter

Internationellt efterlyst kvinna gripen

Polisen i Kronoberg har gripit en internationellt efterlyst 50-årig kvinna. Hon misstänks för grov egenmäktighet med barn.
Vid en biljakt ska en annan kvinna som körde bilen ha försökt köra på en polis och hon är nu misstänkt för försök till grov misshandel och flera andra trafikbrott.
Publicerad 22 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 50-åriga kvinnan kunde gripas i samband med kontroll av en bil sydväst om Växjö, förmodligen i Älmhults kommun, på måndagskvällen.

– Det var en polispatrull som fick upp spår på de här och följde efter. Då hoppade tre personer ur bilen och sprang till skogs, säger Magnus Rosholm, inre befäl vid polisen.

Annons

Det var den 50-åriga kvinnan och hennes två barn som försvann i mörkret.

En stor polisinsats sökte efter de tre personerna under kvällen och natten. Bland annat sökte polisen med flera hundpatruller i området och tågtrafiken mellan Diö och Vislanda stoppades helt under ungefär en timme.

– Vi beslöt oss för att stoppa trafiken för att det inte skulle hända en olycka när det är mörkt ute, säger Magnus Rosholm.

Vid 01.30 kunde polisen dock meddela att alla tre som sprang iväg har hittats. Kvinnan greps eftersom hon var internationellt efterlyst i Norge för grov egenmäktighet med barn, medan de två minderåriga barnen – som var nerkylda – har omhändertagits av socialtjänsten.

Bilen de färdades i är tagen i beslag.

Den andra anhållna kvinnan, som misstänks för försök till grov misshandel, greps direkt i bilen. I samband med biljakten körde hon på en polisbil och försökte köra på en polis.

Ärendet har nu tagits över av åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i Malmö. Såväl 50-åringen som den andra kvinnan är anhållna.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons