1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Internationellt efterlyst kvinna gripen

Polisen i Kronoberg har gripit en internationellt efterlyst 50-årig kvinna. Hon misstänks för grov egenmäktighet med barn.
Vid en biljakt ska en annan kvinna som körde bilen ha försökt köra på en polis och hon är nu misstänkt för försök till grov misshandel och flera andra trafikbrott.
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Den 50-åriga kvinnan kunde gripas i samband med kontroll av en bil sydväst om Växjö, förmodligen i Älmhults kommun, på måndagskvällen.

– Det var en polispatrull som fick upp spår på de här och följde efter. Då hoppade tre personer ur bilen och sprang till skogs, säger Magnus Rosholm, inre befäl vid polisen.

Det var den 50-åriga kvinnan och hennes två barn som försvann i mörkret.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

En stor polisinsats sökte efter de tre personerna under kvällen och natten. Bland annat sökte polisen med flera hundpatruller i området och tågtrafiken mellan Diö och Vislanda stoppades helt under ungefär en timme.

– Vi beslöt oss för att stoppa trafiken för att det inte skulle hända en olycka när det är mörkt ute, säger Magnus Rosholm.

Vid 01.30 kunde polisen dock meddela att alla tre som sprang iväg har hittats. Kvinnan greps eftersom hon var internationellt efterlyst i Norge för grov egenmäktighet med barn, medan de två minderåriga barnen – som var nerkylda – har omhändertagits av socialtjänsten.

Bilen de färdades i är tagen i beslag.

Den andra anhållna kvinnan, som misstänks för försök till grov misshandel, greps direkt i bilen. I samband med biljakten körde hon på en polisbil och försökte köra på en polis.

Ärendet har nu tagits över av åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i Malmö. Såväl 50-åringen som den andra kvinnan är anhållna.

Läs mer

Coronatider

Kronobergarna köper mer sexleksaker i coronatider

Sedan svenskarna uppmanades att jobba hemifrån, har konsumtionen av sexleksaker ökat i hela landet.

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Tre anhållna för stöld och skadegörelse i Växjö.

Brott

Fyra anmälningar om misshandel vid bilträff

I samband med en bilträff på Mediamarkts parkering i Växjö har polisen tagit upp fyra anmälningar om misshandel.

Avbetalningsplan

Idrottsförening betalar tillbaka bidrag på 142 000 kronor – fastnade i stickprovskontroll

Både Riksidrottsförbundet och Växjö kommun har ställt krav på återbetalning av bidrag för 2018.

Superettan

Det gick för långsamt, Öster

Öster stiftade bekantskap med ett nytt lag i form av Akropolis. Men jag tror Öster i efterhand är besvikna över att man inte skapade mer mot Samuel Brolin i deras mål.

Kronoberg • Hade relation med patient på psykklinik

Läkare dömd för grovt vapenbrott – kan förlora sin legitimation

En läkare i länet kan få sin legitimation indragen. Skälen är att han dömts för grovt vapenbrott, grov smuggling, haft en kärleksrelation med en patient och bedömts oförmögen att arbeta självständigt.