Annons
Nyheter

Ivo granskar intensivvårdens prioriteringar

Coronaviruset • Publicerad 4 maj 2020
Inspektionen för vård och omsorg granskar intensivvårdens prioriteringar i Stockholms län. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg granskar intensivvårdens prioriteringar i Stockholms län. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) ska granska prioriteringar inom intensivvården på samtliga akutsjukhus i Stockholms län.

Detta efter att vårdpersonal i Stockholm larmat om otydliga riktlinjer och att patienter i behov av intensivvård valts bort trots lediga platser, rapporterar SVT Nyheter.

Annons

För drygt två veckor sedan inledde Ivo en tillsyn av Karolinska universitetssjukhuset av samma anledning.

– Vi har utökat den till samtliga akutsjukhus med intensivvårdsavdelningar i Region Stockholm, säger Maria Lindhwall, handläggare på Ivo avdelning öst, till SVT.

Samtliga sjukhus ska inom några veckor svara på frågor kopplat till prioriteringar.

– Frågorna handlar exempelvis om man prioriterar enligt ett normalläge eller ett extraordinärt läge, säger Maria Lindhwall.

Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, har tidigare sagt till SVT att riktlinjerna varit tydliga och att han välkomnar Ivos granskning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons