Annons
Nyheter

Ivo vill att kritiserad läkare förlorar leg

Vård • Publicerad 6 maj 2020
Inspektionen för vård och omsorg vill att en läkare i södra Sverige fråntas sin läkarlegitimation. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg vill att en läkare i södra Sverige fråntas sin läkarlegitimation. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

En läkare i södra Sverige riskerar att bli av med sin läkarlegitimation efter att ha blivit anmäld av flera regioner, skriver Blekinge Läns Tidning.

Enligt Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har läkaren tolv gånger brustit i sin yrkesutövning samt visat grov oskicklighet i sin yrkesutövning och bör därför fråntas sin legitimation.

Annons

Det handlar bland annat om att patienter inte har hänvisats till rätt undersökning eller inte har följts upp som sig bör. Läkaren ska även ha använt sig av en behandlingsmetod "som saknar stöd i allmänna rekommendationer".

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) ska nu avgöra om läkaren får behålla sin legitimation. Om HSAN gör en annan bedömning än Ivo föreslår den senare prövotid på tre år för läkaren.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons