Annons
Nyheter

Ja till krismöte om Växjös underskott

Nyheter • Publicerad 16 april 2004

Kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Carl-Olof Bengtsson (s), hörsammar gärna den borgerliga fyrklöverns krav om ett krismöte över den befarade rekordförlusten i år.

Det svarade han i går sedan Smålandsposten hade skrivit att kommunen ser ut att gå mot det största budgetunderskottet hittills, på bortåt 100 miljoner kronor.

Annons

- Men jag tycker det är konstigt att jag fick läsa om deras krav i tidningen. Vi satt tillsammans i fem timmar på kommunstyrelsens arbetsutskott i torsdags utan att de sade ett enda ord om detta, säger Bengtsson.

Ännu på fredagseftermiddagen vid 16-tiden hade han heller inte fått se den skrivelse tidningens medarbetare fick sig tillhanda ett dygn tidigare, sade han.

Anledningarna till rekordunderskottet är främst arbetslösheten samt en beräknad justering av skatteåterbetalningen mellan staten och kommunen.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons