Annons
Nyheter

Jagad soldat tros ha hittats död i Belgien

Belgien • Publicerad 20 juni 2021
Belgisk militär på jakt efter mannen med stridsvagnar i nationalparken Hoge Kempen. Arkivbild.
Belgisk militär på jakt efter mannen med stridsvagnar i nationalparken Hoge Kempen. Arkivbild.Foto: Foto: Francisco Seco/AP/TT

Kroppen av vad som förmodas vara en i Belgien eftersökt, högerextrem yrkesmilitär har hittats i en nationalpark i Dilsem-Stockem i nordöstra Belgien, meddelar myndigheterna. Kroppen, som hittades av en vandrare, är dock ännu inte formellt identifierad.

Den 46-årige mannen, som misstänktes vara tungt beväpnad, har jagats i området av hundratals soldater och polis sedan han försvann den 17 maj.

Annons

Mannen hade i samband med försvinnandet uttalat flera hot mot högt uppsatta tjänstemän, bland dem en framträdande virolog i Belgien. Han var tidigare känd av säkerhetstjänsten för högerextrema sympatier.

Fyra stulna raketgevär hittades bland annat i mannens övergivna bil, samt ett brev. I brevet uttryckte mannen högerextrema åsikter samt konspirationsteorier om pandemin och det vaccinationsprogram som pågår i landet.

Dödsorsaken är sannolikt självmord, enligt myndigheterna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons