Annons

Källor: Macron och Scholz åker till Ukraina

Ukraina • Publicerad 11 juni 2022
Emmanuel Macron har på senare tid bland annat kritiserats för att i en intervju ha sagt att Ryssland inte bör "förnedras" av västländerna. Arkivbild.
Emmanuel Macron har på senare tid bland annat kritiserats för att i en intervju ha sagt att Ryssland inte bör "förnedras" av västländerna. Arkivbild.Foto: Francois Mori/AP/TT
Olaf Scholz besöker i dagarna Kosovo, Serbien, Albanien, Nordmakedonien, Montenegro och Bosnien-Hercegovina.
Olaf Scholz besöker i dagarna Kosovo, Serbien, Albanien, Nordmakedonien, Montenegro och Bosnien-Hercegovina.Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands förbundskansler Olaf Scholz och Italiens premiärminister Mario Draghi planerar en gemensam resa till Kiev för att träffa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, rapporterar Bild med hänvisning till franska och ukrainska regeringskällor.

Beskedet kommer efter att Macron och Scholz fått hård kritik för att inte göra tillräckligt för att stötta landet i kampen mot Ryssland och inte tidigare ha rest till Ukraina.

De tre ledarna ska, enligt tidningens uppgifter, genomföra resan innan G7-mötet den 26–28 juni i tyska alperna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons