Annons
Nyheter

Kan man se på människor hur de har det ställt?

Nyheter • Publicerad 27 april 2004
Anders Weijk: - Det är svårt att avgöra bara genom att betrakta en annan människa. Det är nog lätt att man bedrar sig. Man bildar sig en uppfattning att den man ser har det på ett visst sätt och sedan kan det visa sig att det är något helt annat.
Anders Weijk: - Det är svårt att avgöra bara genom att betrakta en annan människa. Det är nog lätt att man bedrar sig. Man bildar sig en uppfattning att den man ser har det på ett visst sätt och sedan kan det visa sig att det är något helt annat.Foto: 
Emil Bengtsson: - Man ser skillnad på människor men det beror inte på inkomster utan också andra faktorer. Det kan handla om livsglädje också. Fattigdom kanske sällan leder till glädje men det är inte säkert att rikedom gör det heller. Man kan ha det dåligt även om man har mycket pengar.
Emil Bengtsson: - Man ser skillnad på människor men det beror inte på inkomster utan också andra faktorer. Det kan handla om livsglädje också. Fattigdom kanske sällan leder till glädje men det är inte säkert att rikedom gör det heller. Man kan ha det dåligt även om man har mycket pengar.Foto: 
Berit Linde: - I viss mån tycker jag att man kan se på människor hur de har det, kanske inte på ungdomar men på medelålders i alla fall. Då tittar man väl på kläderna och hur de ser ut i håret, men det är ju mycket möjligt att man tänker fel. Men några stora skillnader tycker jag inte att man ser i Växjö.
Berit Linde: - I viss mån tycker jag att man kan se på människor hur de har det, kanske inte på ungdomar men på medelålders i alla fall. Då tittar man väl på kläderna och hur de ser ut i håret, men det är ju mycket möjligt att man tänker fel. Men några stora skillnader tycker jag inte att man ser i Växjö.Foto: 
Isabelle Eklund: - Jag har självt levt med en man som var företagsledare och rört mig i sådana kretsar. När jag går på stan tycker jag att jag ser vilka som är socitetsdamer och vilka som inte alls har det så bra ekonomiskt. På en människas uppträdande och klädsel kan man nog se en hel del.
Isabelle Eklund: - Jag har självt levt med en man som var företagsledare och rört mig i sådana kretsar. När jag går på stan tycker jag att jag ser vilka som är socitetsdamer och vilka som inte alls har det så bra ekonomiskt. På en människas uppträdande och klädsel kan man nog se en hel del.Foto: 
Ewa Bjerler: - Nej, det är nog ganska sällan man kan se det utanpå någon. jag tror att man kan klä sig till ett annat välstånd än man har om det är viktigt för en. Sen finns det de som inte alls bryr sig om sådana saker. Utåt syns inte några ökade klyftor.
Ewa Bjerler: - Nej, det är nog ganska sällan man kan se det utanpå någon. jag tror att man kan klä sig till ett annat välstånd än man har om det är viktigt för en. Sen finns det de som inte alls bryr sig om sådana saker. Utåt syns inte några ökade klyftor.Foto: 
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons