Annons
Nyheter

Kim Jong Un grattar och stöttar Putin

Nordkorea/Ryssland • Publicerad 12 juni 2023
Kim Jong Un gratulerade Vladimir Putin på nationaldagen den 12 juni och passade på att erbjuda sitt lands stöd och solidaritet till Ryssland. Arkivbild.
Kim Jong Un gratulerade Vladimir Putin på nationaldagen den 12 juni och passade på att erbjuda sitt lands stöd och solidaritet till Ryssland. Arkivbild.Foto: KCNA/AP/TT

Nordkoreas ledare Kim Jong Un skickade på måndagen ett meddelande till Rysslands president Vladimir Putin i vilket han gratulerade på Rysslands nationaldag som firas den 12 juni.

Enligt Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA erbjöd Kim Jong Un också sitt lands fulla stöd och solidaritet till Moskva.

I meddelandet, som publicerades av KCNA, nämns inte direkt den pågående invasionen av Ukraina eller att Moskva är inblandat i en väpnad konflikt. I stället prisar Kim Jong Un president Putins "korrekta beslut och vägledning för att förhindra de fientliga styrkornas eskalerande hot."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons