Annons
Nyheter

Kina: 89 procent smittade i folkrik provins

Kina • Publicerad 9 januari 2023
Resandet inför den kinesiska nyårshelgen väntas öka smittspridningen i landet. Bilden är tagen vid flygplatsen i huvudstaden Peking på söndagen.
Resandet inför den kinesiska nyårshelgen väntas öka smittspridningen i landet. Bilden är tagen vid flygplatsen i huvudstaden Peking på söndagen.Foto: Andy Wong/AP/TT
Runt 89 procent av befolkningen i den kinesiska provinsen Henan har smittats med covid-19, enligt Kan Quancheng, chef för provinsens hälsokommission.
Runt 89 procent av befolkningen i den kinesiska provinsen Henan har smittats med covid-19, enligt Kan Quancheng, chef för provinsens hälsokommission.Foto: Johan Hallnäs/TT

Runt 89 procent av befolkningen i den kinesiska provinsen Henan har smittats med covid-19, enligt Kan Quancheng, chef för provinsens hälsokommission. Henan är landets tredje mest folkrika provins och ligger i landets centrala delar.

Om siffrorna stämmer skulle det innebära att runt 88,4 miljoner människor har smittats i provinsen, som har nära 100 miljoner invånare.

Annons

Kina försöker få bukt med coronasmittan efter att landet i december lättade på flera års hårda restriktioner i form av nedstängningar, karantän och masstestningar. Smittan kommer antagligen att öka ytterligare under det kinesiska nyåret, då miljoner människor väntas resa från stora städer för att besöka anhöriga på mindre orter.

Statistik som kommer från det hårt kontrollerade Kina går inte att verifiera.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons