Annons
Nyheter

Kina stänger ner mångmiljonstad

Kina • Publicerad 11 mars 2022
Människor står i kö utanför ett sjukhus i Shanghai för att testa sig för coronaviruset.
Människor står i kö utanför ett sjukhus i Shanghai för att testa sig för coronaviruset.Foto: Chinatopix/AP/TT

Kina stänger ner staden Changchun med dess nio miljoner invånare sedan spridningen av coronaviruset ökat.

Invånarna i den nordöstliga staden måste stanna hemma och endast en familjemedlem per hushåll tillåts gå ut för att köpa mat och andra förnödenheter varannan dag. Masstestning har satts upp och alla boende måste testa sig tre gånger. Alla verksamheter som inte är samhällsviktiga stängs och liksom transportförbindelser.

Annons

Kina stänger även ner staden Yucheng med 500 000 invånare i östra provinsen Changdong. Även i Peking och Shanghai ökar smittan och i Shanghai stänger skolorna och övergår till distansundervisning.

Enligt Kinas officiella statistik, som inte går att kontrollera, har 397 fall av inhemsk smitta under fredagen. Kina tillämpar en nollvision mot coronaviruset och har haft som strategi att stänga ner storstäder trots låga rapporterade smittotal.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons