Annons

Kinas försvarsminister besöker Moskva

Kinas försvarsminister Li Shangfu har påbörjat en sex dagar lång utlandsresa.
På schemat står besök till Ryssland och Belarus.
Kina/Ryssland • Publicerad 14 augusti 2023
Kinas försvarsminister Li Shangfu. Arkivbild.
Kinas försvarsminister Li Shangfu. Arkivbild.Foto: Vincent Thian/AP/TT

Under resan kommer Li bland annat att hålla ett tal vid Moskvakonferensen om internationell säkerhet och träffa försvarsledare från Ryssland och andra länder, uppger Kinas försvarsdepartementet på sociala medier.

På konferensen, dit runt 100 länder har bjudits in att delta, kommer även Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov att hålla tal, rapporterar den ryska statliga nyhetsbyrån Tass.

Annons

Efter besöket till Moskva kommer Li att resa till Belarus, vars regim har nära band till Ryssland. Där kommer försvarsministern att delta i samtal med "statliga och militära" ledare och besöka militära anläggningar, enligt försvarsdepartementet.

Kina har tidigare sagt sig ha en mer "neutral" hållning till Rysslands invasionskrig mot Ukraina, till skillnad från de flesta västländer som ställt sig bakom Ukraina.

Kinas president Xi Jinping besökte Moskva i mars i år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons