Annons
Nyheter

Kindred når inte upp till förväntningarna

Ekonomi • Publicerad 12 januari 2023
Kindred, som bland annat driver spelsajten Unibet, når inte upp till förväntningarna för det fjärde kvartalet. Arkivbild.
Kindred, som bland annat driver spelsajten Unibet, når inte upp till förväntningarna för det fjärde kvartalet. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Trots ökade intäkter når inte Kindred inte upp till förväntningarna för det fjärde kvartalet, meddelar spelbolaget inför den kommande delårsrapporten som presenteras i februari.

Under det fjärde kvartalet i fjol ökade bolaget sina totala intäkter till 305 miljoner brittiska pund från 245 miljoner pund motsvarande period i fjol.

Annons

"Underliggande ebitda för det fjärde kvartalet 2022 förväntas bli cirka 39 miljoner GBP", skriver bolaget i ett pressmeddelande. För motsvarande period 2021 var siffran 27,6 miljoner pund.

Trots det nådde intäkterna inte upp till förväntningarna, enligt bolaget.

Den främsta orsaken till det är att bolaget påverkades negativt av fotbolls-VM i fjol. Att VM spelades så sent på året innebar att det var omkring 25 procent färre matcher i de högsta ligorna jämfört med motsvarande kvartal 2021.

Kindred tror dock på framtiden och prognosen för 2023 är ett ebitda-resultat på minst 200 miljoner pund.

Delårsrapporten för det fjärde kvartalet i fjol presenteras den 8 februari.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons