Annons
Nyheter

Kinesiska krigsfartyg runt Taiwan

Taiwan • Publicerad 6 april 2023
Taiwans president Tsai Ing-Wens möte med amerikanska representanthusets talman, republikanen Kevin McCarthy, på onsdagen har retat upp Kina.
Taiwans president Tsai Ing-Wens möte med amerikanska representanthusets talman, republikanen Kevin McCarthy, på onsdagen har retat upp Kina.Foto: Ringo H.W. Chiu/AP/TT

Taiwans försvarsminister uppger att tre kinesiska krigsfartyg och en militär helikopter upptäckts runt ön efter det att president Tsai Ing-Wen mött det amerikanska representanthusets talman, republikanen Kevin McCarthy i Los Angeles i USA.

Taiwans försvarsdepartement säger i ett uttalande att landets försvar följer utvecklingen och att flygvapnet, marinen och landbaserade robotsystem ska svara på "aktiviteterna".

Annons

Tsai Ing-Wens möte med McCarthy i USA har retat upp Kina rejält. Peking ser Taiwan som en del av Fastlandskina och ser all kommunikation mellan USA och Taiwan som en utmaning och provokation.

Kina hade hotat med ett "resolut" svar på mötet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons