Annons
Nyheter

Klippan i konkurs

Nyheter • Publicerad 30 juni 2006
Arkivfoto
ArkivfotoFoto: 

Företaget Klippan AB i Lessebo försattes under fredagseftermidagen i konkurs av Växjö tingsrätt. Konkursbeslutet kom på egen begäran efter mycket stora förluster under de senaste månaderna. Förlusten enbart under juni månad beräknas till 20 miljoner kronor och för årets sex första månader cirka 150 miljoner kronor. Detta tillsammans med fjolårets förlust på lika mycket gjorde det omöjligt för de nya ägarna, Weland Fastigheter, att fortsätta driften i Lessebo. Enligt Lars Bredenfelt som är marknadschef på Weland AB är Klippanaffären en fullständigt misslyckad satsning. Så sent som i maj avnoterades Klippan från börsen och Welandgruppen blev helägare av företaget.

För de anställda i Lessebo kom fredagens besked som en chock. Så sent som i maj talades det om nyanställningar av personal på 10 personer.

Den anrika Klippankoncernen har i flera år tampats med kriser, omstruktureringar och nedskärningar. Flera gamla bruk har fått stägna igen. Förra året, 2005, beskrevs av vd Beryl Sten som ett "annus horriblis", ett hemskt år för Klippan.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons