Annons
Nyheter

Klippans styrelse hotas av stämning

Aktiespararna är på krigsstigen mot Klippans styrelse efter avslöjandet av en hemlig revisorsrapport med varningar för kassabrist.
Nyheter • Publicerad 13 januari 2006

I rapporten varnade Öhrlings PWC för att Klippan hade lagt fram en överoptimistisk budget och att det fanns överhängande risk för att kassan skulle vara helt tom om två månader.

Men detta nämndes inte i prospektet för nyemissionen på 198 miljoner i december. Detta kan stå styrelsen dyrt. Aktiespararna rasar nämligen mot företagets agerande. Organisationen överväger att kräva skadestånd av styrelseledamöterna för att de undanhållit information, som kunde ha påverkat aktieägarnas inställning till att satsa nya pengar i krisande Klippan för att rädda gamla.

Klippans styrelse har vägrat att kommentera revisorsrapporten, men meddelade i onsdags att den fortfarande står bakom prospektet.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons