Annons
Nyheter

Knivhögg pojke i magen – åtalas för mordförsök

Brott • Publicerad 8 juni 2022
Mannen i 20-årsåldern åtalas för mordförsök efter att en pojke knivhuggits i magen på en gymnasieskola i Uddevalla tidigare i år. Arkivbild.
Mannen i 20-årsåldern åtalas för mordförsök efter att en pojke knivhuggits i magen på en gymnasieskola i Uddevalla tidigare i år. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 20-årsåldern knivhögg en pojke i ett omklädningsrum på ett gymnasium. Nu åtalas han för mordförsök, rapporterar Bohusläningen.

Det var på eftermiddagen 8 april som polis och ambulans larmades till gymnasieskolan. Där fann man en pojke under 18 år som blivit knivhuggen i magen och den nu åtalade mannen, som greps på platsen. Även han går på skolan.

Annons

Enligt åtalet ska han ha bundit målsägarens händer med buntband och därefter tvingat honom att höja huvud och händer uppåt. Därefter högg han honom med kniv.

Pojken fördes till sjukhus med en sårskada i främre bukväggen, men kunde åka hem igen dagen därpå.

Förutom mordförsök åtalas den misstänkte även för ringa narkotikabrott eftersom han testade positivt för hasch och kokain i samband med dådet.

Han erkänner brott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons