Annons
Nyheter

Kommer det åter en vovve till Vita huset?

De flesta amerikanska presidenter har haft hund under sin tid i Vita huset, enligt det amerikanska kennelförbundet. Men inte Donald Trump.
USA • Publicerad 1 november 2020
USA:s tidigare president Barack Obama tillsammans med sin portugisiska vattenhund Bo, utanför Ovala rummet.
USA:s tidigare president Barack Obama tillsammans med sin portugisiska vattenhund Bo, utanför Ovala rummet.Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
USA:s tidigare president George |W. Bus tillsammans med sin skotska terrier Barney på en bild från 2006, då Bush var president.
USA:s tidigare president George |W. Bus tillsammans med sin skotska terrier Barney på en bild från 2006, då Bush var president.Foto: Evan Vucci/AP/TT
Kommer Joe Bidens schäfer Major att få flytta med sin husse till vita huset i januari? Hur det går i presidentvalet den 3 november avgör den frågan. Arkivbild från 2018.
Kommer Joe Bidens schäfer Major att få flytta med sin husse till vita huset i januari? Hur det går i presidentvalet den 3 november avgör den frågan. Arkivbild från 2018.Foto: Stephanie Gomez/AP/TT

Theodore Roosevelt hade en sankt bernhardshund vid namn Rollo, Franklin D Roosevelt en skotsk terrier som hette Fala, skriver BBC.

På senare år har George W Bush varit husse åt Spot, en engelsk springer spaniel plus två skotska terrier – Barney och Ms Beazley. Även Barack Obama hade hundar, Bo och Sunny som var portugisiska vattenhundar.

Annons

Men den sittande presidenten Donald Trump har inte haft någon hund under sin period i Vita huset, vilket uppges vara första gången på ett århundrade som någon vovve inte haft hemadress 1600 Pennsylvania Avenue. Ett faktum som Trumps utmanare i den nu aktuella valrörelsen, demokraten Joe Biden, inte har varit sen att utnyttja: "Dags att släppa in hundar i Vita huset igen", lyder en av hans valslogans.

Joe Biden är ägare till två schäfrar, Champ och Major.

Katter då? Jodå, även om "förste kisse" sällan fått samma mediala uppmärksamhet som vovvarna så är det flera presidenter som också hållit sig med katt, bland andra John F Kennedy, Bill Clinton, Jimmy Carter, Ronald Reagan och George W Bush.

.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons