Annons
Nyheter

Kommunen tar över Ungbo

Det blir ett Ungboi Lessebo.
Men de borgerligai kommunstyrelsen ville vänta med avtalet för att få bättre ekonomiska garantier.
Nyheter • Publicerad 12 juni 2006

Det är regeringen som bestämt att kommunerna ska ta över ansvaret för ensamkommande asylsökande barn och ungdomar under 18 år.

Två mottagningar Tidigare har Migrationsverket haft ansvaret för de här ungdomarna.

Annons

I Kronobergs län har

det funnits två mottagningar, Alvesta och Lessebo. Många av de kommuner där det funnits mottagningar har ställt sig tveksamma till att ta över. De vet inte vad det kommer att kosta i slutänden. Alvesta har redan sagt nej. Lessebo kommun har däremot sagt ja trots visst motstånd från de borgerliga politikerna i kommunstyrelsen.

Vänta med avtalet De ville vänta med att skriva avtal med Migrationsverket innan verket garanterar att kommunen får alla kostnader täckta av Migrationsverket.

Beslutet blev att kommunen tar över Migrationsverkets ungdomsboende (Ungbo) från den

1 juli och tecknar avtal om tio platser och två reservplatser. Socialnämnden får ansvaret och Lessebohus ska anpassa lokalerna fortast möjligt.

Sölwe Franzén (c), Anders Jonsäng (c), Jan-Olof Franzén (m) och Martin Erlandsson Rix (m) reserverade sig mot beslutet.

Lasse Svensson

Lasse Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons