Annons
Nyheter

Konkurserna fortsätter minska

Antalet konkurser fortsätter att minska, visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC för oktober.
Ekonomi • Publicerad 2 november 2020
Nedåt för antalet konkurser hittills i år, med undantag för transportsektorn. Arkivbild
Nedåt för antalet konkurser hittills i år, med undantag för transportsektorn. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

Nedgången i oktober var 36 procent jämfört med ett år tidigare och för årets första tio månader är nedgången därmed 2 procent mot perioden januari-oktober 2019.

"Till och med restaurangbranschen upplever en tillfällig vändning. Även om många företag har fått en drastiskt minskad omsättning, har de kunnat parera denna med minskade kostnader", skriver Richard Damberg, ekonom på UC, i en kommentar.

Annons

"Statliga stödåtgärder som möjligheten till korttidspermittering och att staten tog över sjuklöneansvaret har bidragit starkt", tillägger han.

Ett undantag för den positiva trenden är transportsektorn. I det segmentet ökar konkurserna med 11 procent jämfört med oktober i fjol och hittills i år är ökningen av antalet konkurser i transportsektorn 26 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons