Annons
Nyheter

Körkortslös får tillbaka sin bil

Efter att en 21-årig man stoppats för grov olovlig körning fyra gånger på kort tid beslagtog polisen hans BMW. Nu har Växjö tingsrätt beslutat att han ska få tillbaka sin bil.
Ljungby • Publicerad 10 oktober 2017

Under juli och augusti stoppade polisen i Ljungby en 21-årig bilförare, som är bosatt på en mindre ort i kommunen, vid fyra tillfällen.

Eftersom 21-åringen saknar körkort beslutade polisen att hans bil, en BMW, skulle tas i beslag och åklagaren yrkade att den skulle förverkas för att förhindra fortsatt olovlig körning.

Annons

Vid rättegången i Växjö tingsrätt la 21-åringen fram flera olika förklaringar till att han hade kört bilen, bland annat att han fick ta över ratten när en släkting som körde blev akut magsjuk och att det var dåliga bussförbindelser.

21-åringen döms nu för fyra fall av grov olovlig körning till böter på 5 000 kronor.

Men tingsrätten går inte med på kravet att 21-åringens bil, som han själv menar är värd cirka 60 000 kronor, ska förverkas.

Rätten väger in 21-åringens låga ålder, att bilen har ett relativt högt värde och att det rör sig om ”ett begränsat antal olovliga körningar” och beslutar att han ska få tillbaka sin bil.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons