Annons
Nyheter

Lägenheter totalförstörda i misstänkt mordbrand - polisen söker vittnen

Natten till söndagen utbröt en kraftig brand i radhuslänga på Banérsgatan i Moheda.
Polisen utreder misstänkt mordbrand. Polisen har uppgifter på att ungdomar sågs springa från platsen i samband med branden.
Moheda • Publicerad 19 april 2020
Branden fick ett våldsamt förlopp.
Branden fick ett våldsamt förlopp.Foto: Carl Carlert

Larmet om branden kom klockan 02.36. Räddningstjänst, polis och ambulanspersonal skickades till platsen. Elden tros ha startat i ett förråd och sedan spridit sig till lägenheterna. Enligt SOS Alarms händelseinformation var tio räddningstjänstenheter på plats.

– Vi har en fullt utvecklad brand. Det brinner på vinden och två lägenheter är berörda just nu. Vi har fullt med resurser som jobbar med det här, sa Roger Petersson, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst, klockan 03.30.

Annons

– Vi släcker för fullt. Det är en totalbrand på vinden och det är inte under kontroll ännu, sa Petersson klockan 04.40.

Fyra av husets åtta lägenheter var påverkade av branden, det är oklart hur skadade de blev.

– Vi har tagit in restvärdesledare och fastighetsägaren är på väg, sa Petersson.

Huset var då helt utrymt och man jobbade för att se till att alla hade någon stans att bo.

Polisen upprättade en anmälan om misstänkt mordbrand. Det finns inga rapporter om personskador.

Vid 07.15 var elden under kontroll och räddningstjänsten hade påbörjat eftersläckning.

– Vi har fortfarande mindre brandhärdar där branden startade. Samtidigt har vi påbörjat restvärde, vi vädrar ut och tar hand om möbler i de drabbade lägenheterna, sa Roger Petersson.

Räddningstjänst från fyra stationer, sammanlagt ett 20-tal personer, arbetade med släckningen. Petersson räknade med att personal kommer att vara kvar och jobba med bevakning och eftersläckning fram till på söndagseftermiddagen.

Den tekniska undersökningen av brandplatsen kommer att dröja eftersom eftersom brandhärden måste svalna. Men polisens utredningsarbete har startat. En uppgift som polisen fått är att ungdomar setts lämna platsen i samband med branden.

– Vi kommer att vara på plats under söndagsförmiddagen för att höra boende och vittnen, alla som kan tänkas ha sett något, säger Andreas Arvidsson jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Annons

Poliserna som utreder branden kommer att bära västar och synas väl. Andreas Arvidsson uppmanar alla som har information om händelsen att söka kontakt med dem.

Foto: Carl Carlert
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Stefan FehrmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons