Annons
Nyheter

Kraftig brand i Växjö – bostadshus evakuerat

Boende i ett flerfamiljshus i Växjö tvingades evakuera på onsdagskvällen på grund av en kraftig brand i en intilliggande byggnad.
Strax efter midnatt uppgav räddningstjänsten för (SMP) att läget lugnat sig betydligt.
Brand • Publicerad 4 augusti 2022
Räddningstjänsten har arbetat med släckningsarbetet under kvällen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kraftig brand bröt ut under kvällen i en byggnad som bland annat hyser en pizzeria, bageri och frisersalong, i stadsdelen Öster i Växjö.

Larmet om branden kom vid 22.30-tiden och räddningstjänsten konstaterade snabbt att det brann kraftigt i byggnaden.

Annons

Räddningstjänstens ledningscentral uppger för TT att det handlar om ett enplanshus men att ett närliggande flerfamiljshus tvingades evakueras på grund av spridningsrisken. Hur många personer som berörts är oklart.

Strax efter midnatt uppger räddningstjänsten för SMP att de nu har gått in i en eftersläckningsfas och att det endast handlar om småbränder i konstruktionen.

– Hela taket och vinden på den har brunnit av, men vi har nog lyckats begränsa branden till det så att nedervåningen är förhållandevis intakt. Sedan kommer det nog bli rökskadat och vattenskador där nere, säger Dan Nyberg, räddningsledare vid Värends räddningstjänst, till tidningen.

Även polis och ambulans finns på plats. Det finns inga uppgifter om personskador.

– Till en början var det väldigt stor spridningsrisk till lägenheterna. Men vi har klarat dem också, säger Dan Nyberg, till SMP.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons